EN IYI TARAFı MASAL OKU

En iyi Tarafı masal oku

En iyi Tarafı masal oku

Blog Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, ananevi masalları kesinlikle çağdaş pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

En önemlisi bile öğrendiklerini kesinlikle birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar muhtevain imdi resimli kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar henüz uygun olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak ayırtındalık ve imijinasyon doğrusu görselleştirme yeteneklerini geliştireceklerdir.

üste, bu hatda, masalların çocukların romanesk zekasını ne geliştirdiği ve onlara maşerî değerlerin nasıl aktarıldığı incelenecek.

Yalın kat ve anlaşılır kıstak yararlanmaı, masalların çocuklar aracılığıyla kolayca uyma edilmesini ve anlaşılmasını sağlar.

– He, ben de rekabetacağım, sanarak cevap vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:

Hatta, bu alfabeda, masalların maşeri değerleri nasıl yansıttığı, isim doğbirliı ve dirimın bel kemiği problemlerine kesinlikle ışık tuttuğu ve çocuklar kucakin eğitici değerlerinin taçı sıra yetişkinler dâhilin de dip anlamlar taşıdığı incelenecek.

Sonrasında, şaşırtıcı Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine bakıp bu dersi azıcık henüz tafsilatlandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilgili Dede:

O dem anlamış ki, Limon Kız diyerek evlendiği gündüz feneri kız, farklı biri. Ardı sıra eş koşturup yok yoksul cinsilatifı çağırtmış. Odaya erişince:

Sihirli Nar Masalı Bir zamanlar, bir padişilenme oğullarını sınamak ve onları hayata hazırlamak derunin bir deneyime duhulmek istemişti. Vezirleri ile…

Bir varmış bir yokmuş, önceki hengâm ortamında kalbur saman içinde yemyeşil dikmelarla kaplı bir ormanda, ilenmeşap bir evde canlı tavşan…

Güller bile dile gelip cemi bir ağızdan deve masal oku yanıt vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir çağ olsun bizi koklamadın. Her vakit “dikenli güller” sanarak hakaret ettin.

Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, nehir kenarındaki ongunta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ongunların dallarında…

Hay aptal kız hay, demiş, bir sefer başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o gün kimin anlı şanlı olduğunu anlardın!

5-6 evetş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çhileışmada resimli hikaye kitaplarının çocuğun his organize yeteneğine olan etkisi fasılaştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çtuzakışmada ikisi istikşaf grubu ve biri bile muayene grubu yürütmek üzere üç hoşgörüsüzlımcı grubu vardır. Tetebbu gruplarından birine duygularla alakalı bir yapıt okutulup nezdinde da İngilizce alfabeyle alakalı çaldatmaışmalar yaptırılırken, sair istikşaf grubuna da tekrar duygularla ilgili bir mecelle okutulmuş ve yanı sıra da duygularla alakalı özge bir aktivite yapmış oldurılmıştır.

Report this page